Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Курир Инфо власник Адриа Медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2013.

Извор: Бета, РТВ

Курир Инфо власник Адриа Медије

Компанија Курир-инфо преузела је данас компанију Адриа Медиа Србија, а тим преузимањем формирана је највећа медијска кућа у западном Балкану.

 

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је на потписивању уговора о преузимању, да је договор о стварању једне велике медијске куће значајан за сваку владу, али да то уједно значи и ризик, обавезу и одговорност.

"Велика моћ подразумева и велику одговорност, а са друге стране ми улазимо у преговоре са Европском унијом и мораће да се поштују европски стандарди", рекао је Дачић.

Он је појаснио да је сектор медија и телекомуникација важан и да ће Курир-инфо имати обавезу да ствара одговорно друштво и да прави образац за развој у тој области.

Директор Адиа Медие Александар Дојч рекао је да та компанија има изузетан регионални портфолио и најзначајније брендове међу којима су часописи Ел, Космополитен, Бурда, Национална географија и други.

"Нама је увек недостајао снажан локални партнер и коначно смо таквог партнера пронашли у компанији Курир-инфо", рекао је Дојч и пожелео тој компанији и њеним запосленима успех у раду.

Директор Курир-инфа Александар Родић рекао је да је преузимање Адриа Медије значајан пословни подухват којим је та компанија доказала истрајност и испунила планове.

"Улазимо у нови сегмент тржишта као лидер, свесни искушења и спремни да испуним циљеве и остваримо визије, верујући у људе, лични потенцијал и шансу коју пружа ова заједница", рекао је Родић.

Како је раније саопштено, ова трансакција означава одлазак финске медијске куће Санома и њених партнера, издавача Грунер и Јар (Jahr) и Стириа Медија (Styria) са српског тржишта.

Адрија Медија Србија била је власник двоје дневних новина, 18 магазина и 14 дигиталних издања, а међу тим публикацијама су часописи Ел, Космополитен, Стори, Менс хелт, Нешенел џиографик и други.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси