Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УСНС: Ивана Шпановић и Емир Бекрић спортисти године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 12. 2013.

Извор: УСНС

УСНС: Ивана Шпановић и Емир Бекрић спортисти године

Удружење спортских новинара Србије прогласило је атлетичаре-Емира Бекрића и Ивану Шпановић за спортисту и спортисткињу године 2013.

Жири  Удружења  у саставу: председник Јован Танурџић и чланови- Миодраг Стојановић- Спорт, Зоран Марковић – РТС, Драгиша Ковачевић-СОС канал, Предраг Сарић-Спортски Журнал, Стеван Ковачевић-Радио Београд и Александар Стефановић- дописник Спорта из Чачка, одлучио је да, први пут ове године,  прогласи најуспешније спортисте у мушкој и женској конкуренцији.

Емир Бекрић је у 2013. години освојио три златне медаље, на Европском првенству за млађе сениоре, Медитеранским играма и Балканском шампионату, као и бронзано одличје на Светском сениорском првенству у Москви.

Ивана Шпановић  је освојила бронзану медаљу на  Светском првенству у Москви, а  на Европском првенству у дворани  заузела је 5. место.

Додељене су и  награде за најуспешније  спортске новинаре, односно  фоторепортере и сниматеље.

За “Новинара године”  проглашен је Александар Милетић из листа Политика, а за “Дописника године”  Мирослав Гавриловић, дописник Спортског журнала из Новог Сада. Признање “Камера године” припало је  фоторепортеру Спортског журнала Драгославу Жарковићу, а награда “Бранка Прелевић” новинарки Спорта Валентини Спасојевић.

Награде за “Животно дело” додељене су Владимиру Станковићу  И Мирку Ковачевићу, а специјално признање за ексклузиву новинарки РТВ Б92 Нини Колунџији.

Жири је предложио, а Извршни одбор Удружења прихватио да се  ове  године додели специјално  признање за  “Изузетан допринос спортској историографији”  Чедомиру  Шошкићу , аутору  капиталне монографије  “ Тенис без граница” .

Свечано уручења  награда биће 25.12. 2013 године,  са почетком у 15 часова, у свечаној дворани Скупштине града Београда. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси