Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС забринут због хаковања онлајн садржаја у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 12. 2013.

Извор: Танјуг, Блиц

ОЕБС забринут због хаковања онлајн садржаја у Србији

Представник Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Дуња Мијатовић изразила је данас забринутост због недавних илегалних уклањања прича са познатих медијских интернет сајтова у Србији.

Хаковање сајтова и блокирање приступа медијског садржаја представљају јасно кршење права на слободу изјашњавања. Интернерт пружа могућности подршке тих права и важан је за слободан проток и приступ информацијама, поручила је она у саопштењу.

Ове недеље су истразивачке приче уклоњене са појединих медијских сајтова, након што су били хаковани, наводи се у саопштењу, а као пример је наведен чланак новинара Миодрага Совиља, који је уклоњен са више сајтова, укључујући и сајта Центра за истраживачко новинарство.

Мијатовић је подсетила да су Независно удружење новинара Србије и Војводине објавила заједничко саопштење којим осуђују ове инциденте.

Верујем у власти да ће учинити све да заштите постојање културе слободног интернета у Србији. Слободан Интернет је предуслов за напредак слободе медија", поручила је она.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси