Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас дебата о онлајн медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2013.

Извор: Преглед, Бета

Данас дебата о онлајн медијима

Панел дебата о налазима Академије о медијском праву у Југоисточној Европи под називом „Уређење онлајн медија - где престаје уређење и почиње преоптерећеност прописима“ биће одржана данас у Београду, саопштио је Савет за регионалну сарадњу (RCC).

Дебата представља наставак другог по реду издања Академије о медијском праву у Југоисточној Европи која је од 3. до 5. септембра 2013. године одржана у Сарајеву. Током тродневног рада Академије, учесници су разматрали питања медијског плурализма, јавног емитовања и слободе медија на интернету.

Скуп се одржава истовремено кад и Друго регионално студентско такмичење из области међународног медијског права на којем учествују студенти из региона. Панел дебату организују Секретаријат RCC и Правни факултет у Београду.

Окупљене ће поздравити генерални секретар RCC-а Горан Свилановић, а међу панелистима су помоћник српског министра културе за информисање Саша Мирковић, помоћница генералног секретара службе Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Србије Невена Ружић, стручњак Европске радиодифузне уније Борис Бергант и стручњак Академије о медијском праву у Југоисточној Европи Снежана Трпевска.

Академија о медијском праву настоји да побољша сарадњу на развоју и примени напредног медијског законодавства у Југоисточној Европи у складу са међународним и европским стандардима медија. Академија окупља медијске професионалце из региона, правнике који се баве медијским правом, законодавце, владине службенике, чланове регулаторних и саморегулаторних медијских тела, цивилно друштво и академску заједницу из Југоисточне Европе. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси