Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптимисти наградили Тодоровића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2013.

Аутор: М. Пудар Извор: Данас

Оптимисти наградили Тодоровића

Новинар недељника „Време“ и писац Драган Тодоровић Тодор овогодишњи је лауреат награде „Добар пример Новог оптимизма“, коју додељује Покрет „Нови оптимизам“ и његов покретач Бранислав Грубачки.

 

Скупштина Новог оптимизма једногласно је донела одлуку да носилац признања „Добар пример Новог оптимизма“ за 2013. годину буде новинар недељника „Време“ и писац Драган Тодоровић Тодор, на основу циљева који обједињују његово стваралаштво и активности покрета „Нови оптимизам“.

Од идеје о оснивању покрета, 10. децембра 2004. године до данас, награду за „Добар пример Новог оптимизма“ својим деловањем су заслужили: Горан Пругинић, херој који је 2005. године приликом пада аутобуса са Жабаљског моста у Тису једини прискочио у помоћ страдалима; Зоран Милешевић, уредник кикиндске ВК Телевизије, која представља симбол храбрости и некомпромисне опозиције током деведесетих година; покрет „Капирај - Копирај“, који је са циљем „да што више људи чује Ђиндићеву поруку, позив да се не бежи од одговорности и учини максимум за себе како Србија не би стала“, покренуо акцију поделе дискова са говорима убијеног премијера Србије др Зорана Ђинђића; Ласло Хорват, оснивач оптимистичног подухвата - „Домбош Феста“ у Малом Иђошу; Ивана Дулић Марковић, Новооптимисткиња из Суботице; Жељко Бабић, медицински техничар и правник из Зрењанина; зрењанинска Музичка школа „Јосиф Маринковић“; Мирјана Карановић, глумица и боркиња за људска права; чланови београдског реге састава „Дел Арно Банд“; аутори и глумци серијала Државни посао - Никола Шкорић, Димитрије Бањац и Дејан Ћирјаковић и режисер серијала Стојче Столески Пиле.

Проглашење лауреата одржано је протеклог викенда у Позоришном клубу „Зелено звоно“ у Зрењанину, након чега следи промоција на трибини у Новом Саду, у просторијама Независног друштва новинара Војводине, док ће награда свечано бити уручена 10. децембра на Међународни дан људских права и 9. рођендан покрета „Нови оптимизам“ у Прес центру УНС-а у Београду у 12 часова.

Награду ће уручити прошлогодишњи добитници ове награде, екипа емисије Државни посао и председник Новог оптимизма Бранислав Грубачки.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси