Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Михајловић: Што пре закон о јавним сервисима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2013.

Извор: Бета

Михајловић: Што пре закон о јавним сервисима

Генерални директор Радио-телевизије Војводине (РТВ) Срђан Михајловић заложио се данас да што пре буде донет закон о јавним сервисима, како би и РТВ и Радио-телевизија Србије (РТС) могли несметано да планирају свој рад.

Михајловић је на заједничкој седници одбора за информисање Скупштине Војводине и Скупштине Србије рекао да РТВ очекује да има принципијелно исти третман као и РТС.

"Дефинисање нове законске регулативе је за нас јако важно. Надамо се да ће се закон што пре наћи на дневном реду Скупштине Србије", рекао је Михајловић.

Према његовим речима, чињеница да летошњим ребалансом буџета Србије нису била предвиђена средства за РТВ већ само за РТС, па је то у знатној мери отежало рад покрајинског јавног сервиса.

"Надам се да ћемо у 2014. години имати законску регулативу која ће довести у равноправан положај оба јавна сервиса. Ми инсистирамо само на спровођењу закона", казао је Михајловић.

Он је навео да јавни сервис у Хрватској располаже средствима већим од 200 милиона евра, док је предлогом буџета Србије за 2014. годину планирано око 70 милиона евра за оба јавна сервиса.

"Самим тим, ми не можемо продукцијски одговорити захтевима који се пред нас постављају", рекао је Михајловић.

Он је подсетио да услови рада ни скоро 15 година након НАТО бомбардовања нису доведени на ниво потребан за несметано функционисање РТВ-а, с обзиром да још ништа није урађено да се обнови порушена зграда Телевизије Војводине.

"Упркос томе успели смо да променимо визуелни идентитет, да обезбедимо раст гледаности и квалитета", навео је Михајловић.

Према његовим речима, треба радити на јачању свести о томе шта су јавни сервиси, која је њихова функција и какав је њихов допринос успостављању европског система вредности.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси