Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитник грађана осуђује медијске нападе на Соњу Бисерко
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2013.

Извор: Заштитник грађана - омбудсман

Заштитник грађана осуђује медијске нападе на Соњу Бисерко

Републички Заштитник грађана осуђује недавни напад на активисткињу људских права Соњу Бисерко у Вечерњим новостима и истовремено изражава озбиљну забринутост због тога што тај чин није осудио нико из извршне власти.

Медијски написи који сатанизују појединце и од њих праве мете због њиховог критичког односа према недавним ратним дешавањима и улози Србије у њима, реткост су и ипак припадају неким другим временима. Међутим, опасност од тих изузетака, поготово ако се десе у тиражним новинама какве су популарне Вечерње новости, није за потцењивање ни у погледу конкретних последица на онога против кога су управљени, нити у односу на јавни дискурс, став је заштитника грађана Саше Јанковића.

Због тога заштитник грађана најоштрије осуђује начин на који су Вечерње новости писале о Соњи Бисерко у вези њеног евентуалног сведочења у тужби против Србије; говор мржње садржан у коментарима појединих читалаца које су Вечерње новости, упркос законским и професионалним нормама, објавиле на свом интернет сајту и, коначно, разочаравајућу чињеницу да нико од надлежних званичника и органа извршне власти није нашао за сходно да осуди такве недопустиве и незаконите појаве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси