Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У страху нема слободе штампе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2013.

Извор: Политика

У страху нема слободе штампе

Главна и одговорна уредница „Политике” Љиљана Смајловић објашњава зашто је „Политика” учествовала у акцији ОЕБС-а. „Новинари у Србији свакодневно су мета претњи, напада и застрашивања.

Грађани се варају ако мисле да се то њих не тиче, да је то посао полиције и новинарских удружења. Нама не прете због нас, већ због вас: не ућуткују они нас, него желе да заплаше вас, наше читаоце. Нема слободе штампе тамо где новинари раде у страху, беди или корупцији.

Жао ми је читалаца који су се уплашили због анонимних претњи у белој коверти коју су јуче нашли у „Политици”, али их молим да се солидаришу са новинарима. Српска јавност мора да зна да је Србија земља у којој убице новинара остају некажњене и још прете. Ако јавност неће новинарску самоцензуру, нека нам пружи јасну подршку”, каже Смајловићева.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси