Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За две године ТВ Нова биће број један у Србији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 12. 2013.

Аутор: С. А. Рилак Извор: Курир

За две године ТВ Нова биће број један у Србији!

Немачки бизнисмен богатог портфолија, Бернд Матијас Дител, један од власника Симонс вос технолоџиса, чланице конзорцијума који стоји иза телевизије Nova.rs, после Немачке, Швајцарске, Кине и Индије, покреће бизнис и у Србији.

 

Он ће у нашу земљу уложити 18 милиона евра и отворити 450 нових радних места. Нова телевизија почиње с програмом средином децембра, а док Савет РРА не донесе одлуку о додели феквенција, гледаоци ће моћи да је прате у свим кабловским системима. О улагањима, плановима и очекивањима за Курир говори Бернд Матијас Дител.

Зашто инвестирате у Србију и у медије?

- Пред Србијом је период од неколико година на путу до прикључења ЕУ, зато сад желим да инвестирам дугорочно у медије и да донесем европски и немачки програм, односно врхунски квалитет. То нам даје могућност да Nova.rs постане број један у наредне две године. Моја инвеститорска стратегија је да тражим сегменте у паду на тржиштима која пружају политичку стабилност. Имам инвестиције широм света: интернет фирму „Ла Шу“ у Кини са више од 2.500 запослених, у Немачкој прехрамбену индустрију „Лиферандо“ и фармацеутску кућу „Аметрекс“, а пре неколико месеци на тендеру у Сајгону добио сам градњу „Немачке куће“ од 60.000 квадрата с укупном инвестицијом од 90 милиона евра.

Да ли у Србији планирате да се задржите само на медијима?

- Кад дођете у неку земљу, морате да направите велики корак, а то је телевизија Nova.rs. Ако се ово тржиште добро покаже, онда је то само почетак, волео бих да донесем још нових радних места.

Да ли сте имали контакте са српским политичарима?

- Немачки политичари тврде да сад могу да се ослоним на српску политику и препоручују да се инвестира у Србију.

Сад сте и дефинитивно почели пословање у Србији, каква су прва искуства?

- Моје предузеће у Немачкој запошљава много људи који долазе из ваше земље. Срби су одлучни, вредни, ангажовани, кад се за нешто заузму, то и остваре и у очима им се може видети да су пуни борбеног духа, што се код нас у Немачкој делимично губи. Иако Немци вредно раде, у Србији борбеног духа има више. Зато је добро овде улагати, давати људима нова радна места и боље зараде и омогућити им савремене концепте пословања. Позитивно ме је изненадило шта је све ова земља преживела, а ипак није изгубила понос. Људи остају овде и боре се за своје боље сутра, а свакако је циљ и да се људи који су отишли врате у земљу јер овде лежи будућност.

Бојите ли се конкуренције?

- Сви се воде као конкуренција, али у мојој визији пословања је нема. Радимо најбоље могуће и понудићемо нове иновативне форме које ће тржиште брзо заволети. Мој тим сарадника на Новој чине људи који одлично познају српске медијске прилике, а с друге стране имају појачање - светски познате креативце, да заједничким снагама стигнемо до медијског врха.

Пре шест месеци сте конкурисали пред РРА за националну фреквенцију, али одлука није донета. Нисте одустали?

- Немам разлога да одустанем. ТВ Nova.rs је пројекат који са собом доноси 18 милиона евра инвестиција, 450 нових радних места и врхунски квалитет на медијском тржишту.

Сарадња

Дејан Јоцић је медијски маг

Да ли је у вашем тиму Дејан Јоцић, некадашњи директор ТВ Прве?

Дејана Јоцића сматрам телевизијским магом, који ће тек показати све своје могућности. Разговарали смо и обећао је да ће се придружити нашем тиму. То ме много радује!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси