Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Николић: Медији измислили помиловање Марковића, а Динкић крив за "Вршачке винограде"!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2013.

Извор: Ало!

Председник Србије демантује

Николић: Медији измислили помиловање Марковића, а Динкић крив за "Вршачке винограде"!

Томислав Николић изјавио је да су помиловање Марковића измислили медији, а да је за "аферу Вршачки виногради" одговоран Млађан Динкић.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да питање евентуалног помиловања некадашњег шефа државне безбедности Радомира Марковића није у процедури, да су га "измислили" медији и приметио да је њему много занимљивије питање - ко то њему "прети, уколико донесе одлуку по Уставу".

Николић је, одговарајући на питања новинара у Крагујевцу, узвратио питањем - какав је то случај у коме медији унапред оптужују председника да ће, када дође време за помиловање, тако нешто и учинити.

- То уопште није у процедури, то је у процедури само у медијима, или је неко лансирао у медије. Али, много је лепше питање ко ми то све прети да ћу да 'платим' уколико донесем једну одлуку по Уставу, овакву или онакву - рекао је Николић.

Он је новинарима скренуо пажњу да није одговорно да износе прогнозе, односно тврдње за које не могу да знају да су тачне, те да се може догодити да приме плату за нешто што су измишљали.

Он је нагласио да у животу није направио много грешака и да у случају Марковић "сигурно неће погрешити".

Николић се осврнуо и на "аферу Вршачки виногради" и рекао да је за ту аферу одговоран некадашњи министар финансија Млађан Динкић. Он је додао да је цела та афера "измишљена" како би "пропала" његова посета Кини, реализована крајем августа ове године.

- Ми смо то све некако регулисали, одложили решавање са кинеским партнером, али, питајте господина Динкића, ако се усуђује да говори лоше о председнику Републике, ко је створио проблем, ко је измислио уредбу да у току дана можете да обавите три лицитације и да за трећину почетне цене истог дана продате некоме, ко је то продао кинеском партнеру, ко је дао све елементе за уговор, и зашто се све крило до пред два дана пред моју посету да они који су и правили уговор да га не потпишу - рекао је Николић новинарима.

Николић је додао да "цела Влада зна" како је дошло до проблема са продајом предузећа Вршачки виногради кинеском купцу.

Он је запитао да ли би могао да буде одбијен купац да је којим случајем дошао из неке западне земље, а не из Кине:

Покушавам да створим добар однос са свим државама у свету и непријатно је када имате партнере из Кине којима држава може да каже да неће да потпише оно што је договорено. Питам се, да је био партнер са Запада, да ли би исто њему рекли", упитао је Николић.

Председник Србије приметио је да Динкић треба да одговара пред "неким другим органима" због стања у економији, а поручио му је - "да га се окане".

- Због свега онога што се у Србији у економији дешавало мислим да Млађан Динкић треба да одговара пред неким другим органима. Нека се окане тога да покушава да 'дохвати' изабраног председника Републике - закључио је Николић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси