Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Инди војсиз - свако може да финансира медиј по избору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2013.

Извор: Бета

Инди војсиз - свако може да финансира медиј по избору

Новооснована платформа "Инди војсиз" (IndieVoices) пружа могућност свима да финансирају неки медиј или медијски пројекат.

 

"Све док се не измисли нов начин финансирања медија, медији ће нам свет представљати кроз призму оних који плаћају њихове рачуне на крају месеца, дакле - кроз призму, мишљења и убеђења њихових власника или политичке власти од које економски зависе", казао је за Агенцију Бета Саша Вучинић, оснивач Инди војсиза.

Објаснио је да организација коју је основао, покреће нов начин финансирања медија у којем публика, пасиван прималац информација, постаје финансијер и сувласник медија којима верује.

"Не морам ја никоме у Србији, а ни у земљама бивше Југославије, да објашњавам да независности медија нема без њихове економске независности", рекао је он.

У "Инди војсизу" што значи "Независни гласови", објашњавају да је ван западног света улагање у медије праћено наметањем уредјивачке политике, док је у западном свету за улагање битан профит, са изузетком новца датог у добротворне сврхе.

"Инди војсиз" за сада пружа могућност финансијских доприноса и бескаматних позајмица, а за март 2014. године је планирано увођење могућности за кредите с ниским каматама и улагање у удео предузећа.

Та платформа омогућава свакоме да улаже у медије у категорији информативних, на свим нивоима: од земље, до градске четврти.

Пријављени медији односно медијски пројекти морају проћи и детаљну анализу (дубинско посматрање) тима "Инди војсиз" који проверава да ли медиј испуњава те услове.

У тиму "Инди војсиза" је велики број стручњака за медије и финансирање, с међународним искуством.

"Инди војсиз је основан као платформа за масовно финансирање да би се омогућио допринос хиљада малих улагача", пише у објашњењу, уз напомену да те улагаче оснивач "Инди војсиза" назива "малим Мардоцима", по америчком магнату Руперту Мардоку.

За информације, пријаве пројеката и давање финансијске подршке, интернет адреса је http://indievoic.es.

"Позивамо вас да нам се придружите и помогнете нам да започнемо и покренемо нове методе финансирања, оснивања и поседовања медија", поручује "Инди војсиз".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси