Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Немац у ТВ Нова улаже 18 милиона €
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2013.

Аутор: Миљана Војводић Извор: Курир

Немац у ТВ Нова улаже 18 милиона €

Немачки инвеститор и власник Нове телевизије Бернд Матијас Дител улаже 18 милиона евра у Србију и отвара 450 нових радних места!

„Нова“ подиже стандард

Нова телевизија, која средином децембра почиње с програмом, у ишчекивању одлуке Савета РРА, пред којим конкурише за националну фреквенцију, има врло озбиљну стартну позицију. Већ сада се прича да је реч о улагању у области медија какво није забележено у Србији, као и да ће пројекат „Нова телевизија“ не само подићи стандарде у електронским медијима у Србији већ и узбуркати ситуацију код досадашњих телевизијских кућа.

Подсећања ради, у борби за телевизијске рејтинге су поред националног сервиса још и Пинк, Прва, Б92, као и Хепи, тако да ће бити интересантно пратити како ће ове куће реаговати на долазак новог играча. Разлог за радовање имаће запослени у медијској индустрији јер ће долазак Нове отворити 450 радних места у свим областима пословања!

Одлична визија

Осим одличне визије, нове енергије и пројеката који гарантују високе телевизијске рејтинге попут нове сезоне „Сулејмана Величанственог“ и домаће хит серије „Будва на пјену од мора“, ова медијска кућа у свом тиму сигурно ће окупити већ доказани и опробани кадар за реализацију предстојећих пројеката.

Одлуку о додели фреквенција донеће Савет РРА, а у међувремену ће гледаоци моћи да прате програм Нове телевизије у свим кабловским системима.

На челу успешни бизнисмен

Иначе, власник комплетног капитала телевизије је „Нова. рс медија холдинг“ из Београда. Већински власник холдинга са 85,1 одсто удела је холандска компанија „БД медија инвест“, а власник те фирме је компанија из Холандије „Њу Амстердам сити траст“, у којој 99 одсто власништва има Бернд Матијас Дител, а један одсто Улф Малте Иверсен, такође држављанин Немачке. Мањински удео у „Nova.rs медија холдингу“ имају власник продукцијске куће „Вижн тим“ Драган Ђурковић из Београда са 7,9 одсто, док седам одсто има „ГМГ медија група“ у власништву Немца Урлиха Брока.

Директор Драган Ђурковић

Освојићемо тржиште!

Драган Ђурковић, директор телевизије, сигуран је да ће пројектима и продукцијама које ће се наћи на програму Нове телевизије освојити тржиште јер је Србији потребна телевизијска кућа која ће не само подићи стандарде онога што гледаоци сада могу да виде него и понудити нове, никад виђене врхунске продукцијске формате. Многи му предвиђају тешку борбу, али није мали број ни оних који сматрају да ће мултимилионска инвестиција, отварање нових радних места, окупљање тима стручњака, као и телевизијски трансфери борбу Нове ТВ олакшати у односу на конкуренцију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси