Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Доказа има, где је оптужница?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2013.

Извор: Вечерње новости

Доказа има, где је оптужница?

Поводом изјаве Миљка Радисављевића, да „Тужилаштво за организовани криминал није одговорно што докази о убиству Славка Ћурувије нису прикупљени одмах после злочина или у кратком времену након тога од стране лица чији је то био посебан задатак и законска обавеза“, јуче је реаговао брат убијеног Ћурувије, Јово, који каже:

- Одлично, онда тужилаштво треба да подигне хитно оптужницу против онога чија је то дужност била или је и оно саучесник у злочину. Тужилац још каже „да скупља доказе“. Да ли му је доказ изрешетано Славково тело у пасажу Светогорске? Да ли му је то довољан доказ да су га државни службеници, припадници Службе државне безбедности Србије пратили и дојављивали убицама његово кретање? Да ли му је њихово признање у претходним саслушавањима, чије папире има, довољно - пита Јово Ћурувија. Он ову тужиочеву изјаву сматра „саркастичном, након 15 година од убиства“, и каже:

- Боље да је ћутао. Показао је да нема елементарног васпитања. Као да је јуче дошао, а не пре шест година. Тужилац, као високи представник једне институције у демократској Србији, овом изјавом показује да нема минимум поштовања према жртви, као ни према послу који обавља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси