Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хронологија догађаја уласка пореске полиције у просторије "Курир Нета"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2009.

Извор: Глас јавности

Хронологија догађаја уласка пореске полиције у просторије "Курир Нета"

Дана 24.06.2009. године у 10.11 часова на пријавницу су дошли порески полицајциЈованка Чукић и Велиша Маљевић.

Тражили су просторије „Курир нета“ и одговорно лице „Курир нета“. Пошто директор „Курир нета“ као одговорно лице није био ту, примио их је сервис стручних служби у канцеларији директора. Тражили су од стручних служби да им доставе на увид одређену документацију. Стручне службе нису овлашћене да дају и каква документа било коме док им директор правног лица за која траже документацију не изда специјално пуномоћје, како је уговором о пружању предвиђено, и стручне службе су тражиле да им се Пореска управа обрати писменим захтевом.

Порески полицајци су се нон-стоп консултовали са шефовима у централи. Око 14 часова дошао је порески полицајац Бранислав Вуковић и донео писмени захтев који је потписао Дејан Ерић у својству начелника одељења, сектор пореске полиције, регионално одељење Београд, одсек пореске полиције Београд, а који је био проширен у односу на оно што су полицајци тражили.

Стручне службе су добиле сагласност директора „Курир нета“ да дају документацију према неажурираном затеченом стању полазећи од чињенице да је већина запослених у финансијској служби на годишњем одмору или су из приватних разлога одсутни, па се каснило у ажурирању. Стручне службе су предале пореским полицајцима у 14.25 комплетну тражену документацију о пословању Курира и његовог оснивача „Курир нета“, а за документацију правног лица које продаје Курир тражили су да се достави сутра јер је крај радног времена.

Порески полицајци су се консултовали са својим шефовима и добили налог да се не враћају без документације. Због тога је инспекторка Јованка Чукић насилним понашањем принудила шефа рачуноводства и све затечене раднике стручних служби да остану после истека радног времена и она је сама на рачунару излиставала и штампала тражену документацију.

Документација је предата после 17 часова и порески полицајци су отишли. Јуче ујутро, 25.06.2009. године, око 10 часова шефа рачуноводства стручних служби назвао је инспектор пореске полиције Дејан Дабижљевић са новим захтевима.

У 11 часова шеф рачуноводства је имао раније заказану редовну контролу пореске полиције и тражио је одлагање. У 10.30 послао је пореским полицајцима тражену документацију, а пореска полиција је у зграду ушла у 11.20 часова са новим захтевима.

Акција пореске полиције је покренута у целој Србији, ангажоване су све филијале пореске полиције у градовима са којима Курир или покретач Курира Радисав Родић има било какве пословне везе, а све са циљем застрашивања пословног партнера ради наношења економске штете фирмама са којима послује покретач Курира и стварања пословне несигурности у међусобном пословању.

Акција пореске полиције је интензивирана у Београду око 11.45 часова, када су порески полицајци ушли у канцеларију шефа рачуноводства захтевајући да раде на рачунару пословног информационог система. Док ово саопштење пишемо, порески полицајци су и даље у просторијама шефа рачуноводства и сами раде на информационом систему и штампају документацију коју они хоће.

О свим даљим догађањима обавештаваћемо јавност. Курир незванично сазнаје да су акцију покренули садашњи државни секретар Небојша Ћирић и бивши секретар Владимир Илић, обојица чланови странке Г17 плус, преко својих старих притајених кадрова у пореској полицији, које је поставио у време када је заједно са Динкићем руководио Пореском управом Србије.

Врло симптоматична је изјава инспектора пореске полиције да они долазе наоснову анонимне пријаве због основане сумње у велику утају пореза. Ми сумњамо да анонимна пријава није анонимна, јер су текући терор преко медија најавили потпредседник владе и министар економије Млађан Динкић, министар културе Брадић и политички лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Покретач дневних листова Курир, Гласјавности и недељника Гром Радисав Родић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси