Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор ТВ Пулс: Полиција саслушала новинаре а не нападача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2013.

Извор: Бета

Директор ТВ Пулс: Полиција саслушала новинаре а не нападача

Директор ТВ Пулс из Шилова Ненад Миленковић изјавио је данас да је након инцидента у Пасјану код Гњилана, када је нападнут сниматељ те телевизије, Косовска полиција више сати саслушавала новинаре који су инцидент пријавили, док осумњичени за напад, који је идентификован, није приведен ни саслушан.

Миленковић је за агенцију Бета изјавио да се инцидент догодио испред зграде општине Партеш, у селу Пасјане, где је екипа ТВ Пулс стигла око 22.30 ради снимања прилога о инциденту који се на том бирачком месту догодио нешто раније, када су поломљене гласаццке кутије а више људи је претучено.

Према његовим речима, сниматељ ТВ Пулс Марко Станковић је око 22.30 изашао из аутомобила испред зграде општине у Пасјану и почео да снима поломљена стакла и полицијску траку, када је из зграде изашао чувар и још четири, пет људи који су почели да вичу и да траже да им да снимљени материјал.

"Док је сниматељ покушавао да извади снимљени материјал из камере већ су почели да га шутирају, камеру су поломили а затим је и украли. Полицијска патрола је све време стајала 50-100 метра далеко, позвали смо их да додју на лице места и идентификовали смо једног од починиоца али полиција га није привела, већ су га буквално молили да врати камеру", рекао је Миленковић.

Миленковић наводи да се инцидент синоћ завршио тако што су новинари у полицијској станици у Пасјану, где су пријавили инцидент, саслушавани виссе сати, док осумњичени за напад и крадју камере, од којих су једног и идентификовали у присуству полиције, нису ни позвани на разговор.

"Случај ћемо наставити преко Еулекса јер локална Косовска полиција у Пасјану није хтела да реагује а сумњамо да је то због тога што досадашњи градоначелник Ненад Цветковић на њих има утицаја", казао је Миленковић.

У селу Пасјане је синоћ нешто после 20 сати дошло до инцидента на бирачком месту у згради општине, када је 30-так присталица Српске либералне странке упало на бирачко место и поломило гласачке кутије, након што је пребројавање гласова показало да је њихов кандидат за градоначелника Ненад Цветковић, који је и актуелни градоначелник општине Партеш, изгубио.

У инциденту је нападнуто и претучено више чланова бирачког одбора Градјанске иницијативе "Српска", чији је кандидат Драган Николић добио више гласова на изборима.

Српска либерална странка негирала је учешће својих чланова у том инциденту и затражила од полиције да пронадје починиоце.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси