Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јово Ћурувија: Тужилаштво не поштује жртву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2013.

Извор: Фонет, РТВ

Јово Ћурувија: Тужилаштво не поштује жртву

Јово Ћурувија, брат убијеног новинара Славка Ћурувије, оценио је данас да, изјавом да Тужилаштво за организовани криминал није одговорно што докази нису прикупљени одмах после злочина или у кратком времену након тога, тужилац Миљко Радисављевић показује да "нема минимум поштовања према жртви, као ни према послу који обавља".

 

Он још није свестан на којој се функцији налази и које су му обавезе, навео је Јово Ћурувија, реагујући на изјаву Радисављевића.

Према цитату, који је Ћурувија објавио, Радисављевић је рекао да "Тужилаштво за организовани криминал није одговорно што докази нису прикупљени одмах после злочина или у кратком времену након тога од стране лица чији је то био посебан задатак и законска обавеза".

"Одлично, онда тузилаштво треба да подигне хитно оптужницу против онога чија је то дужност била или је и оно саучесник у злочину", истакао је Ћурувија.

"Каже специјални тужилац да скупља доказе. Да ли му је доказ изрешетано Славково тело у пасажу Светогорске", упитао је Ћурувија.

"Да ли му је то довољан доказ да су га државни службеници, припадници Службе државне безбедности Србије пратили и дојављивали убицама његово кретање. Да ли им је њихово признаје у претходним саслушавањима чије папире има довољни?", навео је Јово Ћурувија у реаговању.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси