Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помоћ од 60 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2009.

Извор: Вечерње новости

Помоћ од 60 милиона


СМАЊЕЊЕ накнада које се плаћају Републичкој радиодифузној агенцији и РАТЕЛ-у, помоћ од 60 милиона динара и могућност узимања кредита Европске инвестиционе банке - ургентне су мере које је Влада донела као помоћ медијима како би ублажила последице економске кризе.

На конференцији за новинаре, после јучерашњег заседања Владе, Небојша Брадић, министар културе, најавио је и како ће изменама закона бити спречен рад пиратских станица, којима се сада никако не може стати у крај.

А СОКОЈ-у идругим агенцијама биће упућена препорука за смањење надокнада за ауторска права. Ово је, како је најавио министар, само први пакет мера.

У другом ће бити измењен Закон о оглашавању, како би поједине групе производа, попут пива и вина, могле да се рекламирају у штампи.

За националне емитере накнаде за РРА и РАТЕЛ биће смањене за пет одсто, а за регионалне и локалне станице од 20 до 50 одсто.

- Из буџета ће бити издвојено 60 милиона динара за суфинансирање пројеката информисања. Предност ће имати медији који доприносе квалитету информисања, а критеријуме ће утврђивати радне групе састављене од представника државе и медија, које већ постоје при Министарству културе - рекао је министар.

Истовремено је најавио и да ће медији моћи да конкуришу за кредит од 250 милиона евра које је Европска инвестициона банка издвојила за повољно кредитирање малих и средњих предузећа у Србији, са каматном стопом од шест одсто.

И. Мићевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси