Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио емитује- проблеме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2013.

Аутор: СЛ. П. Извор: Вечерње новости

Радио емитује- проблеме

Одборничка група ДС у Скупштини Зрењанина затражила је да се припреми извештај о стању у ЈП Радио Зрењанин, чији је рачун у блокади од септембра, а целе године никако да се изабере директор.

Ова радиодифузна установа регионалног карактера изузета је (за сада) из приватизације због мултиетничког карактера, односно, емитовања програма на пет језика националних мањина које живе у зрењанинској и суседним општинама. Радио кошта буџет Зрењанина око 30 милиона динара годишње, а већина од 30 запослених кадрови су без одговарајућих квалификација и углавном примљени по политичкој подобности.

- Директор Љиљана Поповић је још у мају поднела оставку, а надзорни одбор незаконито јој је ускратио право потписа, иако је по АПР и даље руководилац.

Сва документа потписује Љубица Травица, иначе, одборник СНС у Скупштини града, што је свакако сукоб интереса. Проблем је што је рачун установе у блокади већ три месеца и што на два конкурса није изабран нови директор - каже Горан Каурић, шеф одборничке групе ДС у СГ.

Незванично, партнери владајуће коалиције (СНС и СПС) не могу да се договоре коме припада директорско место у овој јавној установи, а учесници два конкурса никада нису добили обавештење зашто су поништени.

- Ситуација у Радију је непримерна и недопустива, захтевамо да Скупштина града прекине агонију у установи и омогући нормалан рад запосленима - истиче Каурић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси