Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада Србије у четвртак о помоћи медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2009.

Извор: Данас

Влада Србије у четвртак о помоћи медијима


ДАНАС САЗНАЈЕ

Београд - Влада Србије ће на наредној седници у четвртак разматрати финансијску вредност мера за помоћ медијима, како би лакше пребродили економску кризу, сазнаје Данас.

Представници Министарства културе одржали су састанак са представницима Министарства финансија на коме су их упознали с мерама за помоћ медијима, па се сада још само чека мишљење Министарства финансија. Иначе, већ се зна да су међу предложеним мерама - смањење месечних накнадакоје емитери морају да плаћају Републичкој радиодифузној агенцији и Републичкој агенцији за телекомуникације, измене Закона о оглашавању како би се одобрило рекламирање алкохолних пића, али и смањење ПДВ за штампане медије.

Међу предложеним мерама је и формирање фонда за помоћ медијима.

Подсетимо, потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић најавио је још 4. јуна даби Влада за петнаестак дана могла да усвоји пакет мера за помоћ медијима.

Ј. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси