Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Марковић: Обећали су ми излазак на слободу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 11. 2013.

Извор: Ало!

Марковић: Обећали су ми излазак на слободу

Комисија за истраживање убиства новинара саопштила је јуче да је Радомир Марковић у разговору са њиховим чланом о убиству Славка Ћурувије тврдио да му је Оливер Антић, саветник председника Србије, гарантовао да ће идуће годинe бити слободан.

 

У саопштењу комисије наводи се и да је бивши шеф ДБ-а претио објављивањем 15 тајних досијеа, “што би имало несагледиве последице и по њега и по државу”.

Чланови комисије покушали да разговарају с Марковићем поводом нових сазнања о његовој улози у убиству Славка Ћурувије.

Међутим, Марковић није желео да се изјашњава о наведеним чињеницама и околностима, али је затражио да разговара с једним чланом комисије.

У извештају којим је документован разговор са чланом комисије наводи се, између осталог, следеће:

„Полицајци који су с њим разговарали превише су ‚ниско рангирани‘ и зато верује да ће га изиграти ако им помогне, а он заузврат има чврста обећања да ће му се помоћи и да ће изаћи следеће године на основу примене заштите законитости или помиловањем и да је о томе већ разговарао са саветником председника Републике Оливером Антићем.

Осуђени Марковић ми такође рекао да одмах након разговора с полицијом позвао своју супругу Иванчицу и да јој је рекао следеће: ‚Они’ (мислећи на полицију) били су поново овде и били су врло безобразни и немају намеру да ми се скину са грбаче”, наводи се у извештају тог члана комисије.

Коментар Оливера Антића јуче нисмо добили јер се није јављао на телефон познат редакцији „Ало!“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси