Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ускоро оптужница за убиство Славка Ћурувије?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2013.

Извор: Танјуг, Нови магазин

Ускоро оптужница за убиство Славка Ћурувије?

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да је у данашњем разговору са првим потпредседником владе Александром Вучићем било речи било речи о захтеву за помиловање који је бивши шеф Државне безбедности Радомир Марковић упутио председнику државе, али и о убиству Славка Ћурувије.

"Вучић је рекао да је свој став о том захтеву Влада исказала тако што је Министарство правде јасно одбило захтев као неоснован и изразио уверење да до таквог помиловања никако неће доћи", рекао је Драшковић Тањугу.

Драшковић је навео и да га је "Вучић обавестио да је истрага око убиства новинара Славка Ћурувије при крају и да ће веома брзо бити подигнута оптужница против организатора и извршилаца."

"Као што знамо и већ је то објављено у јавности да до сада сви прикупљени докази терете бившег шефа Државне безбедности Радомира Марковића и тадашњег шефа београдског ДБ Миломира Радоњића да су они координирано и заједнички руководили операцијом ликвидације Ћурувије", рекао је лидер СПО. 

Марковић (67) је осуђен на 40 година затвора за убиство четворице функционера СПО на Ибарској магистрали и Ивана Стамболића и налази се на издржавању затворске казне у специјалном затвору у Пожаревцу.

Претходних дана београдски медији преносили су незваничне информације да су истражни органи понудили Марковићу казну од 15 година затвора уместо 40 за та дела, ако проговори о убиствима из времена Слободана Милошевића, као што је убиство Ћурувије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси