Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Даница Драшковић: Помиловање Марковића застрашујућа је слика наше стварности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2013.

Извор: Телеграф

Даница Драшковић: Помиловање Марковића застрашујућа је слика наше стварности

Молба за помиловање Радета Марковића, масовног државног убице, застрашујућа је слика наше стварности. Помиловање није могуће, није праведно, није морално - каже супруга Вука Драшковића.

Некадашњи начелник Ресора државне безбедности (РБД) Радомир Марковић поднео је захтев за помиловање председнику Србије Томиславу Николићу.

Министарство правде и државне управе је сходно законској процедури дало мишљење о том захтеву и проследило га председништву, речено је у том министарству, а овим поводом реаговала је за “Ало” Даница Драшковић, супруга лидера СПО Вука Драшковића, и истакла да би Марковићево помиловање било доказ да је служба прави владар Србије.

Молба за помиловање Радета Марковића, масовног државног убице, застрашујућа је слика наше стварности. Помиловање није могуће, није праведно, није морално, није политички или људски исправно – каже Драшковићева.

- Овај захтев је доказ за оно што стално тврдимо – да је служба владар ове несрећне државе. То је суштина и објашњење ове молбе, која је очигледно планирана и наложено је председнику да је усвоји – додаје Даница Драшковић.

Према закону о помиловању, не постоји рок до ког председник мора да одговори на Марковићев захтев. Закон, такође, не ограничава колико пута неко може да тражи помиловање.

Радомир Марковић (67) је осуђен на 40 година затвора за убиство четворице функционера СПО на Ибарској магистрали и Ивана Стамболића и налази се на издржавању затворске казне у специјалном затвору у Пожаревцу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси