Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бранкица и Инсајдер у Зеленом звону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2013.

Извор: Б92

Бранкица и Инсајдер у Зеленом звону

У понедељак 18. новембра у Зеленом звону у Зрењанину одржаће се разговор с Бранкицом Станковић, ауторком емисије Инсајдер, и екипом с којом она годинама ради.

У култном зрењанинском клубу Бранкица Станковић ће представити и своју књигу "Инсајдер, моја прича”. Разговор са Бранкицом и екипом Инсајдера водиће Жељко Бодрожић.

Емисија „Инсајдер” је од 2004. године до данас покренула бројна важна питања, бавећи се темама о којима се до тада ћутало – мотивима и улогом тајних служби, таблоида и политичара у убиству премијера Србије, корупцијом у правосуђу, везама криминала и власти, фудбалском и грађевинском мафијом, хулиганима, шверцом цигарета, приватизацијом и политичком заштитом тајкуна, откривајући строго чуване тајне које су појединци и власти покушавали да прикрију.

Због тема којима се бавила, емисија "Инсајдер” по мишљењу великог дела јавности представља најхрабрији новинарски пројекат у Србији, али је истовремено постала и сметња многим криминалним групама.

Бранкица Станковић, ауторка емисије "Инсајдер,” од децембра 2009. године живи са двадесетчетворочасовним полицијским обезбеђењем, пошто су представници МУП-а Србије, након процене њене безбедности, закључили да јој је живот угрожен због тема којима се бавила у својим емисијама. Упркос претњама, одговор Бранкице Станковић на то је био проширење тима "Инсајдера”.

Књига Бранкице Станковић "Инсајдер, моја прича” (Самиздат Б92) је лична прича у којој она сведочи о застрашујућим догађајима из живота са сталним полицијским обезбеђењем, са детаљима који су до сада били потпуно непознати јавности. У књизи говори о свему што је због безбедносне процене морала да прећути, о онима који су планирали њено убиство и онима који су прижељкивали да више никада не ради као новинар, о томе шта је све преживела и као и о томе да ли у Србији заиста постоје границе које се не прелазе и теме о којима се ћути и зашто је баш ту почео "Инсајдер”.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси