Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За Нову изнова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 11. 2013.

Аутор: Ивана Вујанов Извор: Дневник

За Нову изнова

Јесте ли некад имали осећај да се налазите усред немог филма, у коме један улеће на врата док други искаче кроз прозор, трећи протрчава поред вазе коју руши, а четврти је, висећи с плафона, хвата? Јесте? Е, управо овако изгледа данашња ситуација на телевизијском небу.

Још од „Случаја Сулејман" који је завршио у рукама бившег директора ТВ Прве Дејана Јоцића, јавност је била упозната са чињеницом да се рађа нова телевизија. Куповина треће и четврте сезоне најгледаније серије у Срба (јер се РТСове репризе, нажалост, не могу рачунати) била је одличан показатељ да ће нова телевизија пуцати на високо.

Недуго потом Републичка радиодифузна агенција расписала је конкурс за доделу фреквенција угашене ТВ Авала, и гле чуда, на њега се јавила и нова - Нова телевизија. Како, осим нас техничких аналфабета, саопштења РРА читају и они који се разумеју у системе везе и дигиталије, подигла се велика прашина пошто су управо ове фреквенције могле да послуже за дигиталне сигнале. Тиме би Србија успела да ухвати корак с обавезама везаним за дигитализацију, за чију је реализацију одавно узела паре.

И када је све кренуло ка нормалном решењу, поништавањем конкурса и одлучивањем за дигитализацију, десио се карамбол. Увек будна чаршија сабрала је два и два и исправно претпоставила да се онолики труд не сме бацити у ветар, и да „Суља" мора да настави ТВ живот по сваку цену.

Тако је поново расписан исти конкурс, овора пута за преостале фреквенције, а ускоро су кренула и таблоидна нагађања, помешана с информацијама из поузданих извора, да се Нова ТВ ускоро покреће. Ситуацију су, као у лоше скројеном филму, додатно улепшали паметњаковићи, решени да зараде коју кинту на рачун овог галиматијаса. Тако је
на Фејсбуку осванула лажна званична страница Нове ТВ, упоредо са тест
страницом, касније ће се испоставити праве, ТВ Нова.

Боли вас глава? Чекајте, има још.

У међувремену су се појавили афирмативни чланци - рекламни текстови, посвећени емисијама које ће уточиште наћи на будућој телевизији, уз неке популарне серије и утакмице. На то су се огласили други трачери, наводећи да су се челни људи Антене (власника Прве) и Пинка, нашли да направе стратегију у борби против напасника претње издајице.

У све се касније умешао и АНЕМ, саопштењем у којима осуђује наговештаје оснивања Нове ТВ пре закључивања конкурса, питајући се коме уствари користи овакво замешатељство.

Шпекулације су се у међувремену наставиле, а све је на виши ниво подигла информација да је Нова ТВ добила дозволу за кабловско емитовање програма. На велико изненађење публике из последњег стола лево, дозволу је добила СББ,која је подржавала развој другог канала Прве телевизије и била оштро против Пинковог пројекта ширења по мозгу грађана. Борба против Телекома збијањем редова? Можда.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси