Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Си-Ен-Ен критикује Владу Србије: Нови закон ограничава слободу медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 11. 2013.

Си-Ен-Ен критикује Владу Србије: Нови закон ограничава слободу медија

Влада Србије предложеним законом о електронским медијима ограничава слободу информисања, оцењује извршни директор Канала Н1 и дугогодишњи дописник Си-Ен-Ен-а Брент Садлер и најавио да ће то питање покренути пред европским институцијама, преноси Фајненшел тајмс.

Садлер је рекао је да Влада Србије предложеним законом о електронским медијима ограничава слободу информисања.

Према наовдима Фајненшел Тајмс, Садлер намерава да наредне године покрене 24-часовни Канал “Н1” који би се регионално емитовао у Србији, Хрватској и БиХ.
- Предложени закон гуши нову телевизију и пре него што је покренута. Ефекат тога би могао да буде спречавање моћне независне нове снаге да уђе на тржиште - сматра некадашњи дописник Си-Ен-Ен-а.

Фајненшел Тајмс наводи да Садлер са правним тимом телевизије ради на томе да се усвоје амандмани на закон, пре него што буде изгласан, али и упозорава да ће ако се то не догоди, упутити жалбу Бриселу. Дневник преноси и речи пројектног директора Фридом Хауса Силване Хадбанк Колачковске, која каже да српски медији данас раде у високо политизованом окружењу, ограничени корупцијом и економским факторима.

- Усвајање закона чији је смисао побољшање медијског окружења и хармонизација са европским нормама је сасвим логична. Питање је само, да ли ће предложени нацрт закона помоћи било ком од ова два питања - закључила је Хадбанк-Колачковска.

Фајненшел Тајмс наводи и писани одговор помоћника у Министарству за културу и информисање Саше Мирковића, који је рекао да ће бити размотрени сви разумни предлози који су стигли у вези са законом о електронским медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси