Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бесповратним средствима УСАИД подржава медијско описмењавање у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2013.

Извор: НУНС, УСАИД

Бесповратним средствима УСАИД подржава медијско описмењавање у Србији

Медијска коалиција и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) покренули су пројекат вредан 248.000 долара у трајању од 15 месеци, намењен јачању и подршци демократског развоја Србије промовисањем медијске писмености и независног, одговорног новинарства.

 

„Медијска писменост и критичко размишљање о медијском садржају кључни су с обзиром да су интернет и друштвене мреже врло присутни у нашем животу”, рекла је Сузан Фриц, директорка мисије УСАИД-а у Србији. „У сарадњи са Медијском коалицијом, УСАИД ће подржати одговорно, уравнотежено новинарство и радити на изградњи одговорног окружења, од чега ће корист имати демократско друштво и грађани Србије”.

Медијска коалиција представља неформално партнерство пет новинарских и медијских удружења Србије. Пројекат ће радити на развоју ресурсног центра који ће бити доступан преко интернета, а обухватиће и радионице, састанке и јавне дискусије намењене младима, предавачима и новинарима.

„Ова кампања ће радити на јачању захтева потрошача за одговорнијим новинарством“, рекао је Вукашин Обрадовић, Председник Независног удружења новинара Србије. „Она ће охрабрити младе људе да формирају независне ставове о већини питања значајних за њих и да стварају сопствени медијски садржај уместо да буду његови пасивни примаоци".

Медијску коалицију чине Удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Лоцал Пресс, Асоцијација независних електронских медија и Независно удружење новинара Србије. Коалиција је основана ради заговарања усвајања и примене Медијске стратегије Србије и подршке независним медијима у Србији.

УСАИД-ова већа подршка организацијама у Србији као што је Медијска коалиција део је ширег напора УСАИД-а да промени начин на који додељује помоћ. Директна помоћ организацијама ојачава њихов капацитет  а уједно ефикасније искоришћава расположива средства УСАИД-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси