Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почиње такмичење сниматеља звука - “Тактонс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2013.

Извор: Танјуг, РТВ

Почиње такмичење сниматеља звука - “Тактонс

Међународно такмичење професионалних сниматеља звука - “Тактонс”, на којем учествују представници јавних медијских сервиса из Македоније, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Словачке, Румуније, Мађарске и Србије, биће свечано отворено сутра у Студију М Радио Новог Сада.

Како је најавила Радио-телевизија Војводине, организатор те манифестације која траје до 16. новембра, у конкуренцији је 115 радијских и једанаест телевизијских снимака а новина је то што ће се ове године, на “Тактонсу” примењивати стандард Европске радиодифузне уније (ЕБУ Р 128), што значи да ће сви снимци бити на истом нивоу гласности.

Уз такмичење, у Студију М биће приређена и Изложба професионалне аудио и видео опреме, на којој ће најпознатији домаћи и светски произвођачи и дистрибутери представити ту опрему.

У оквиру овогодишње манифестације, на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду биће одржана Друга међународна конференција из области акустике и аудио технике на којој учествују представници једанаест држава, са око 30 научних и стручних радова.

У част “Тактонса”, у петак ће у Студију М наступити Александар Дујин Оркестра и Оркестар хармоника “Мешкарке” а победници 14. Међународног такмичења професионалних сниматеља звука биће проглашени у суботу у подне.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси