Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На Самиту медија више од 200 учесника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2013.

Аутор: Б. Д. Извор: Данас

На Самиту медија више од 200 учесника

Пети Самит медија „Њу медиа револушн“, у организацији АБЦ Србија, окупио је више од 200 водећих стручњака медијске и адвертајзинг индустрије из земље и иностранства.

Скуп је био посвећен будућности медија, новим издавачким и адвертајзинг платформама као новим каналима комуникације, етици у новим медијима, будућим пројекцијама када су у питању буџети намењени оглашавању и транспарентности као дугорочној стратегији одрживог пословања медија. Према процени Диминика Лајла, генералног директора Европске асоцијације комуникацијских агенција, у 2013. години глобална потрошња на оглашавање премашиће 485 милијардидолара.

На трећем панелу, под називом „Новинарска етика у новим медијима“, учесници су се осврнули на проблеме које у медијској сфери стварају нове технологије и на то које измене новинарски етички кодекс треба да претрпи.

Председник Извршног одбора Удружења новинара Србије Петар Јеремић нагласио је да се етика и кодекс морају поштовати и оценио да се кодекс најчешће крши у коментарима читалаца. С том констатацијом су се сложили и остали учесници скупа.

Коментари (2)

Остави коментар
уто

12.11.

2013.

iz Londona [нерегистровани] у 21:26

Re:

Nemaju srpski prevod. I nece ga ni biti. Za to su potrebni pismeni.

Одговори
уто

12.11.

2013.

Душко М. Петровић [нерегистровани] у 19:13

!?

А што сте се, јадници, о јаду забавили? Што то назвасте „Њу медиа револушн“, што га не крстисте неки неенглеским именом? Ако вам се српски огадио, што неузесте француски, италијански, руски или свахили језик - једнако су далеко од српског, али бар нису званични, службени језик НАТО команде... Морате ли се увек и свуда додворавати тој монструозној сили и неправди, можете ли бар једном у десерт година бити своји и својим се језиком звати?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси