Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Време је за дигитални хуманизам
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 11. 2013.

Извор: Наше новине

Тасовац: Време је за дигитални хуманизам

Министар културе и информисања Иван Тасовац оценио је да је одржавање министарске конференције о медијима у Београду показало не само да Србија заузима видљиво место на медијској мапи Европе већ и да представља фактор који у тој области производи много више решења него проблема.Министар културе и информисања Иван Тасовац оценио је да је одржавање министарске конференције о медијима у Београду показало не само да Србија заузима видљиво место на медијској мапи Европе већ и да представља фактор који у тој области производи много више решења него проблема.

Тасовац је изразио задовољство због успешног одржавања највећег међународног скупа о медијима у савременој Србији, као и чињенице да су на конференцији учествовали не само представници извршне власти већ и парламента, невладиног сектора, новинара и медијске пословне заједнице.

Слобода и демократија у медијској политици, према његовим речима, нису освојени једном заувек, већ се непрестано освајају.

Веома је важно што се у нашим расправама нисмо некритички препуштали романтичарским благодетима дигиталне ере. Уместо тога, успели смо да маркирамо опасности дигиталне анархије као оличења хаоса у коме се принципи слободе и одговорности међусобно потиру, али и да истакнемо неопходност једног новог, дигиталног хуманизма, који би та два важна принципа довео у стање равнотеже и хармоније - рекао је министар културе.

Дигитални свет медија... видим као собу огледала, с бескрајним бројем слика и неисцрпним могућностима, уз два мала упозорења - чим уђете најпре упалите светло, а онда отворите очи, и то четворе - закључио је Тасовац на конференцији, на којој су учествовали и председница скупштинског Одбора за културу Весна Марјановић и генерални директор Савета Европе за људска права и владавину права Филип Боаја.

У Београду је завршена дводневна министарска конференција „Слобода изражавања и демократија у дигиталној ери - могућности, права, одговорности“, на којој су учествовали представници 47 земаља чланица СЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси