Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спаковаћемо ти дете у кесе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 11. 2013.

Аутор: М. М. Извор: Информер

Спаковаћемо ти дете у кесе

Директорка нишког Мобинг центра Александра Бартон тврди да јој прете убиством. Сумња да иза свега директорка болнице у Сокобањи.

Директорка Регионалног мобинг центра у Нишу Александра Бартон затражила је полицијску заштиту након што је у три наврата добила стравичне анонимне телефонске претње!

- Нишка мафија ће те спаковати у контејнер. Пази добро на дете, спаковаћемо га у кесе - гласила је последња претња, коју јој је упутио непознати мушкарац.

Открила махинације

Бартонова сумња да иза свега стоји директорка Специјалне болнице „Сокобања“ Љиљана Исаковић зато што је на њу, како каже, вршен притисак да одустане од заштите радника ове здравствене установе.

- Први претећи телефонски позив стигао ми је 2. новембра са скривеног броја. Женски глас ми је упутио низ увреда и питао ме ко сам ја да постављам или смењујем директоре. Иста особа ме је упозорила да имам дете, те да поведем рачуна јер би могло нешто да му се деси. Три дана касније добила сам још три анонимна позива. Овога пута мушкарац ми је рекао да ће ме мафија спаковати у контејнер, а моје дете у кесе - каже Бартонова, која је због тога затражила полицијску заштиту.

Поднела пријаву

Она је уверена да јој прете јер ради на случају 20 радника Специјалне болнице који су од Регионалног мобинг центра затражили заштиту од злостављања директорке ове здравствене установе.

- Једанаест пријава тих радника, везаних за непоштовања људских права и дискриминације, већ смо обрадили и послали надлежном инспекторату у Зајечар.

Обратили смо се и Министарству здравља тражећи директоркину смену, али никакав одговор нисмо добили. Мени није јасно да је нечија фотеља јача од толиких људских живота - навела је Бартонова.

Док је радила на овом случају, како тврди, открила је многе злоупотребе.

- Првенствено, незаконито трошење новца болнице, што је довољно да се против  директорке предузму законске мере. Међутим, није урађено ништа, а ја сам се нашла на удару. Нисам имала другог избора него да полицији поднесем кривичну пријаву против Љиљане Исаковић и затражим заштиту за себе и своје дете - казала је Бартонова.

Директорка претила и уредници РТС

Након што је на РТС почетком прошле недеље емитован прилог о корупцији и незаконитим радњама у Специјалној болници у Сокобањи, под називом „Сокобања под лупом“, директорка Љиљана Исаковић је позвала уредницу и новинарку Јавног сервиса Драгану Сотировски и уз салву увреда јој поручила: „Запамтићеш ти мене!“ На директоркино бахато понашање одмах су реаговала новинарска удружења и оштро осудила овај напад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси