Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Премијер са представницом ОЕБС-а за слободу медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2013.

Извор: Танјуг, РТВ

Премијер са представницом ОЕБС-а за слободу медија

Председник Владе Србије Ивица Дачић састаће се данас са представницом ОЕБС-а за слободу медија Дуњом Мијатовић.

 

У Београду је јуче почела међународна конференција о медијима под називом "Слобода изражавања и демократија у дигиталној ери - могућности, права, одговорности", коју су отворили премијер Дачић и генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд, а на којој министри држава чланица СЕ разговарају о унапређењу заштите слободе изражавања у Европи.

Дачић је истакао да Србија настоји да законским решењима и економским мерама оснажи медије и врати достојанство новинарима.

Интерес Србије је да медији буду професионални, а новинари уживају потпуну заштиту и да без страха са за своју будућност обављају свој посао у интересу своје државе, поручио је Дачић.

Јагланд је истакао да без слободе изражавања нема демократије и дигитално доба није ништа променило, осим што Интернет нуди нове могућности да се политичари на власти позову на још већу одговорност.

На тродневном скупу говоре и комесар за људска права СЕ Нилс Муижниекс, специјални извештач за промоцију и заштиту слободе мишљења УН Франк Ла Ру, представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић и генерални директор Европске радиодифузне корпорације Ингрид Делтенр ла Ру.

Учесници скупа, који организују СЕ и Министарство културе и информисања, разматрају могућности и препреке слободи изражавања и других основних права и слобода у светлу изазова које поставља Интернет, као и о улози суштинских медијских стандарда у демократским друштвима у дигиталном добу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси