Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбор за културу и ПССЕ разговарали о медијским слободама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 11. 2013.

Извор: Танјуг

Одбор за културу и ПССЕ разговарали о медијским слободама

Чланови Одбора за културу и информисање Скупштине Србије и Поткомитета за медије и информационо друштво Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) разговарали су о унапређењу заштите медијских слобода и приоритетима политике аудиовизуелних медија истакавши неопходност повећања безбедности новинара.

Како се наводи у саопштењу Народне скупштине, у којој је јуче одржан састанак Одбора за културу и ПШЕ поводом министарске конференције о медијима и информационом друштву Савета Европе, два тела су нагласила суштински значај слободе медија за демократију и изразили жаљење што је та слобода често угрожена у Европи.

Одбор за културу и ПССЕ су подржали независност и финансијску одрживост јавних информативних сервиса, као и локалних, мањинских и медија цивилног друштва, као кључних елемената медијске сцене у демократском друштву.

Они су подстакли министре који учествују на београдској конференцији, као и Комитет министара Савета Европе, да унапреде слободу медија у целој Европи и предузму мере да осигурају безбедност новинара.

Састанком су председавале председница Одбора за културу и информисање Народне скупштине Весна Марјановић и чланица Поткомитета за медије и информационо друштво Дајана Еклес.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси