Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка РТВ-а на челу ДАН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 11. 2013.

Извор: РТВ

Новинарка РТВ-а на челу ДАН-а

На годишњој Скупштини Друштва аграрних новинара за председника те организације изабрана је Весна Јовановић, уредница пољопривредних емисија Радио телевизије Војводине.

 

"Планова је пуно, гледаћемо да буду у оквирима реалних могућности. Једна од најскоријих активности је сарадња са Холандијом, тачније са аташеом за пољопривреду холандске амбасаде, који ће нам пружити драгоцене информације из области аграра из ове напредне земље, чланице Европске Уније", рекла је Весна Јовановић након избора.

Према њеним речима, у контексту евроинтеграција планирана је и сарадња са Словенијом, а дужна пажња биће посвећена стратегији развоја пољоприверде, закону о задругама, уласку Србије у Светску трговинску организацију.

"Друштво аграрних новинара, са седиштем у Новом Саду, најстарије је и најактивније удружење на нашим просторима. Афирмација аграра кроз тематске конференције, трибине, саветовања и едукације суштина је постојања друштва", рекла је новоизабрана председница.

Бранко Крстин, дојучерашњи председник Друштва аграних новинара је мишљења да су новинари за протеклих десет година стекли више знања преко друштва ДАН него без њега те да имају мисију трансфера информација из Европске Уније ка Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси