Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скојевци испред РТС због серије "Равна гора"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 11. 2013.

Извор: Фонет

Скојевци испред РТС због серије "Равна гора"

Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) позвао је јуче своје чланове и присталице да се окупе испред зграде РТС у недељу 10. новембра у минут до 12.

Они позивају на протест како би се дигао глас против серије "Равна гора" чије емитовање почиње те вечери и како би се зауставио покушј фалсификовања историје и рехабилитовање народних непријатеља.

Чланови СКОЈ наводе у тексту позива на протест да је смешно очекивати да ће серија Равна гора Радоша Бајића бити покушај објективног приказивања раздобља Другог светског рата код нас.

Сам Радош Бајић је од раније познат као симпатизер Равногорског покрета и сулудо је помислити да ће се у његовој серији Равногорски покрет приказати објективно.

Једино могуће објективно приказивање, по злу чувеног, Равногорског покрета је као покрета крвничких народних непријатеља и слуги окупатора, наводи СКОЈ, организација која је 1992. обновљена као омладина Нове комунистичке партије Југославије.

Они оцењују да Бајићев покушај мирења четника и партизана представља ревизију историје која за коначни циљ има потпуну рехабилитацију Равногорског покрета и блаћење славне Народноослобидалачке борбе и наше револуције, што је процес који је у Србији већ прилично одмакао.

На свом сајту СКОЈ поручује: Зауставимо емитовање серије Равна гора! Зауставимо рехабилитовање народних непријатеља!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси