Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 11. 2013.

Извор: Данас

Питање одговор

Како коментаришете то што ће буџет највише повећати министарства културе и грађевинарства на чијем су челу Тасовац и Илић?

Милорад Тадић, Асоцијација независних електронских медија

Што се тиче Министарства културе и информисања, ако ће то да омогући да се та средства у 2014. години усмере на развој и унапређење културе, односно на оне којима су најпотребнија, онда је то изненађење и корак напред у односу на 2013. годину. С друге стране, бојим се да ће највише средстава отићи за финансирање јавних сервиса. Уколико се све обруши на Радио-телевизију Србије и Радио-телевизију Војводине, онда је то ипак корак уназад.

Миладин Ковачевић, економиста

Прошлогодишњи буџет је културу сравнио са нулом, тако да је свако повећање овом сектору добродошло. Што би рекао Винстон Черчил, чему буџет ако нема културе. Потребна су нам позоришта, опере, филхармоније, јер култура је биће једног народа. Похвалио бих такву одлуку. Што се тиче ресора грађевинарства, не знам чему је намењено повећање. Претпостављам да се односи на путну инфраструктуру, пре свега на Коридор 11.

Мирослав Прокопијевић, економиста

Очито је да су њих двојица имали неку преговарачку моћ и добру проходност код оних који су одлучивали о формирању буџета за 2014. Владајућа коалиција је сада много осетљивија него раније, тако да би излазак Велимира Илића из ње одмах оборио Владу, док је Иван Тасовац повећање буџета за културу могао да испреговара још док је договарао свој улазак у Владу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси