Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбори Скупштине Србије и Савета Европе о слободи медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 11. 2013.

Извор: Политика, Бета

Одбори Скупштине Србије и Савета Европе о слободи медија

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је јуче да су Србији потребна модерна законска решења која ће заштитити слободу изражавања као основну вредност демократског друштва, и да је важно да се за Радио-телевизију Србије законом предвиди потпуно независан, аутономан положај.

„Ако желимо да одбранимо слободу говора и изражавања грађана и њихових представника, морамо свим средствима да одбранимо слободу медија, интегритет и независност новинара”, рекао је Стефановић на седници Одбора за културу и информисање Скупштине Србије и Подкомитета Парламентарне скупштине Савета Европе за медије и информисање.

Осудити новинара на смрт није тако ретко, као и на затворску казну, казала је представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић  и указала да је важно да убице новинара буду осуђене, да се искорени свако насиље над медијима. Она је подсетила и на битну улогу ОЕБС-а и других међународних организација у настојањима да се расветле убиства Славка Ћурувије, Даде Вујасиновић и Милана Пантића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси