Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Међународна министарска конференција у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2013.

Извор: Бета

Међународна министарска конференција у Београду

Међународна министарска конференција о медијима "Слобода изражавања и демократије у дигиталној ери“ могућности, права, одговорности" почиње сутра у Београду, у организацији Министарства културе и информисања Србије и Савета Европе.

Конференцију министара задужених за медије и информационо друштво земаља чланица Савета Европе отвориће премијер Србије Ивица Дачић и генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд.

У саопштењу Министарства културе наводи се да ће конференција бити усмерена на разматрање могућности и препреке слободи изражавања и других основних права и слобода у светлу изазова које поставља интернет.

Теме конференције биће улога медијских стандарда у демократским плуралистичким друштвима у дигиталном добу, како европска сарадња може унапредити плурализам, разноврсност и квалитет у екосистему нових медија, да ли јавни медијски сервиси могу преузети улогу покретачке снаге иновација и креативности у дигиталном окружењу.

Неке од тема биће и како медијски конгломерати утичу на процес формирања јавног мњења, саморегулација медија, медијске концентрације и заштита транспарентности медијског власништва, као и начин промовисања етичког новинарства у онлајн новинарству.

Међу учесницима биће комесар за људска права Савета Европе Нилс Мујжнијекс, специјални извештач за промоцију и заштиту слободе мишљења УН Франк ла Ру, представница ОЕБС-а за медије Дуња Мијатовић и генерална директорка Европске радиодифузне корпорације Ингрид Делтенр ла Ру.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси