Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бедалов: Приватизацијом радија угрожава се право мањина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2013.

Извор: РТВ

Бедалов: Приватизацијом радија угрожава се право мањина

Приватизацијом Радио Суботице било би угрожено право националних мањина на информисање, као и та медијска кућа, јер досадашњи модел приватизације није донео ништа добро, нити је то стандард у Европској унији, као што се жели представити, изјавио је директор овог радија Тони Бедалов.

Он је у емисији суботичке Ју Еко телевизије изнео да је досадашња приватизација медија у Војводини, која је прекинута 2007. године, довела до "урушавања или потпуног гашења 80 одсто приватизованих медија".

"Ово је само један од разлога због којих локални медији не треба да се приватизују по досадашњем моделу", рекао је Бедалов, додавши да су досадашње јавне расправе о сету медијских закона показале да постоји много примедби на предложене нацрте закона о јавном информисању, електронским медијима и јавним сервисима.

Он је нагласио да постоје и у земљама Европе уније медији чији су оснивачи, као и у случају Радио Суботице, локалне самоуправе.

Ипак, у случају да приватизација јавних медијских предузећа буде обавезна, Бедалов сматра да се мора пронаћи адекватно решење за „вишејезичне медије“, као што су јавно-приватно партнерство или подела акција запосленима.

На питање да ли ће приватизацијом бити угрожено информисање националних мањина, Бедалов је одговорио да ће за приватизацију Радио Суботице вероватно бити заинтересован неко ко има комерцијални интерес, а не неко ко жели да информише јавност на српском, хрватском, мађарском, буњевачком и немачком језику, где нема комерцијалног интереса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси