Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријава против директорке Специјалне болнице "Сокобање"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2013.

Извор: Бета

Пријава против директорке Специјалне болнице "Сокобање"

Полиција у Сокобањи поднела је Основном јавном тужилаштву у Зајечару кривичну пријаву против директорке Специјалне болнице "Сокобања" Љиљане Исаковић због сумње да је одговорна за злоупотребу службеног положаја, саопштила је данас полиција.

Како се наводи у полицијском саопштењу, она се терети за "поступање противно одредбама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја".

Како је јуче јавио РТС, на корупцију и разне незаконите радње поједини радници Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести у Сокобањи указују четири године, а 20 радника те установе добило је од Агенције за борбу против корупције статус узбуњивача.

Зоран Марковић, члан Штрајкачког одбора, рекао је да су људи шиканирани само зато што су подржавали идеју да пословање болнице учине јавним, док је директорка навела да постоји потпуна транспарентност у институцији и да нема, нити је било "политичке игре" у тој болници.

У знак протеста, група радника је крајем априла ступила у штрајк, ставили су беџеве да су у штрајку, али нису прекидали рад.

Директорка Регионалног центра "Мобинг - Ниш" Александра Бартон за РТС је рекла да су лекари специјалисти Мобинг центру у Нишу поднели пријаве за непоштовање Закона о спречавању злостављања на раду.

Докторка Исаковић је постала директор Специјалне болнице у Сокобањи 2003, у време када је министар здравља био Томица Милосављевић.

Као чланица Г17 плус, постављена је на место председника Општинског одбора те странке у Сокобањи.

Министарство унутрашњих послова Србије потврдило је РТС-у да је до сада против директорке Специјалне болнице полицији поднето 38 анономних и потписаних кривичних пријава и да се такође против ње не води истрага.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси