Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Михајловић: Мора да се сазна истина о убиствима новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2013.

Извор: Бета

Михајловић: Мора да се сазна истина о убиствима новинарима

Министарка енергетике Србије и функционерка СНС-а Зорана Михајловић данас је у Јагодини положила цвеће на спомен бисту новинара Милана Патнића, који је убијен пре 12 година и истакла да се више не сме догодити да неко плати животом зато што пише истину или покушава да реши проблем. Пантић је убијен 11. јуна 2001. године, испред зграде у којој је становао с породицом, када се рано ујутро враћао из продавнице. Убице и налогодавци још нису пронађени.

"Страшно је да ни после 12 година не знамо ко су починиоци. Не само за Пантића него и за све друге новинаре и остале који су се борили против криминала и корупције", казала је Зорана Михајловић.

Она је истакла да Влада Србије сваког дана показује да се бори против криминала и корупције и да верује да ће Комисија за истрагу убиства новинара допринети да се сазна комплетна истина о убијеним новинарима.

"За мене је Пантић оличење свих храбрих новинара, а много их је данас у Србији. Они пишу и раде и није им лако зато што се испостави једног тренутка да иза новинара нико не стоји, ни једна политичка странка, да нико не стоји иза оних који желе да се боре против криминала и корупције", истакла је Зорана Михајловић.

Члан Комисије за истрагу убиства новинара Бранислав Јовановић рекао је да је Комисија досадашњом анализом истрага дошла до података да треба посебно истражити све оно што се дешавало у поступку приватизације Цементаре у Поповцу код Параћина, о чему је Пантић доста писао.

"За сада се интензивно на томе ради и ми у Комисији смо чврсто уверени да ће то можда довести до решења овог случаја. Нису спорне само 24 приватизације које Европска унија тражи да се реше, већ и да се реши и ова неспорна, али спорне са становишта убиства колеге новинара", рекао је Јовановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси