Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кирби и ЕБРД траже разговоре о закону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2013.

Аутор: И. К. Извор: Блиц

Кирби и ЕБРД траже разговоре о закону

Нацрт закона о електронским медијима у члану 109 није у складу са праксом у ЕУ и могао би да негативно утиче на америчко инвестирање у Србији, указали су Жан- Марк Питершмит, директор ЕБРД-а за централну и југоисточну Европу, и Мајкл Кирби, амбасадор САД у Србији, у писмима министрима културе и информисања и трговине и телекомуникација Ивану Тасовцу и Расиму Љајићу.

Они су затражили дијалог о спорном члану. Питершмит указује да члан, који се односи на заштиту плурализма у медијима, може да утиче на пословање оператора који раде са издавањем дозвола за медијске услуге.

Кирби наводи да је заинтересован за већу економску сарадњу и америчко инвестирање, па због тога тражи дијалог о спорном члану 109.

Државни секретар у Министарству трговине и телекомуникација Стефан Лазаревић каже за “Блиц” да ће то министарство обавити консултације пошто им буде достављен коначни нацрт закона, о ком је недавно завршена јавна расправа. Он додаје да је битно да Закон о електронским медијима буде усклађен са регулативом ЕУ.

Спорни члан 109 не дозвољава да оператор пружа општу медијску услугу или медијску услугу специјализовану за информативне програмске садржаје и да његов оснивач буде повезан са пружаоцем такве услуге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси