Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарске награде за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2013.

Аутор: Родољуб Петровић Извор: Политика

Новинарске награде за животно дело

Прошлог уторка, у Прес-центру УНС-а, одржана је скромна свечаност поводом уручења награда за животно дело, коју додељује Савез удружења новинара Србије и Црне Горе истакнутим посленицима јавне речи.

Овог пута добитници значајног признања били су позната телевизијска критичарка Бранислава Џунов, затим дугогодишњи дописник „Политикиних” издања из Црне Горе Раде Вукићевић и Владимир Ристић, доајен војног новинарства.

Поменуто удружење, као регионална новинарска организација и наследник некадашњег Савеза новинара Југославије, додељујући награду наставља традицију дугу скоро пола века.

Награда је раније носила име „Моша Пијаде”.

Ово високо признање до сада су добила 82 новинара. Све ово, нажалост, сазнајемо само са портала УНС-а, јер, колико сам могао да видим, вест о томе нигде није објављена! Где нам је самопоштовање?

#Родољуб Петровић, један од прошлогодишњих добитника награде, Чачак

Коментари (1)

Остави коментар
нед

03.11.

2013.

Aleksandar [нерегистровани] у 23:58

Више самопоштовања

Колега Родољуб Петровић из Чачка је у праву! Нико нас не може обесмислити, као ми сами. Људи којма је новинарство професија, међу којима су бројни на истакнутим уредничким и директорских позицијама у медијима, прећуткују ову награду. Да ли је у питању немар, изгубљено самопоштовање, или је, можда, у питању завист? У сваком случају, жалосно.
Из овог реаговања колеге Петровића сазнајемо да је ово вредно признање до сада добило тачно 82 новинра/ки. Било би, заиста, занимљиво да се макар на овом сајту, поставе кратке биографије са фотографијама, ако их има, награђених колега и колегиница. Остаје за историју, али и поуку.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси