Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Београду конференција Савета Европе о слободи изражавања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 11. 2013.

Извор: Танјуг

У Београду конференција Савета Европе о слободи изражавања

Министри за медије и информисање из 47 држава чланица Савета Европе састаће се у Београду 7. и 8. новембра на конференцији која ће бити посвећена унапређењу заштите слободе изражавања у Европи.

Конференцију под називом "Слобода изражавања и демократија у дигитално доба: Могућности, права, обавезе" организује Савет Европе у сарадњи с Министарством културе и информисања Србије.

Учесници конференције разговараће о могућностима и изазовима за слободу изражавања и друга људска права у вези са Интернетом, саопштила је Служба СЕ за комуникације.

Једна од тема биће и стални проблем насиља над новинарима и спречавање њиховог застрашивања и узнемиравања.

Учесници ће размотрити и права и обавезе новинара, блогера, узбуњивача и активиста за људска права, као и акције у циљу унапређења плурализма, разноликости и квалитетне промене медијског пејзажа.

Други дан конференције биће посвећен начинима сузбијања растућег феномена говора мржње на Интернету на националном и међународном нивоу.

Конференцију ће 7. новембра ујутру у хотелу "Метропол" отворити премијер Србије Ивица Дачић и генерални секретар СЕ Торбјерн Јагланд.

Међу говорницима ће бити комесар СЕ за људска права Нилс Муижниекс, специјални известилац за унапређење и заштиту права на слободу мишљења у УН Френк Ла Ри, представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић и генерална директорка Европске РТВ уније Ингрид Делтанр Ла Ри.

На конференцији ће учествовати и представници цивилног друштва, медија, привредници и други.

Очекује се да ће министри последњег дана конференције усвојити политичку декларацију и неколико резолуција у којима ће бити представљен план за будући рад СЕ на пољу слободе изражавања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси