Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тражили дрогу, па угасили радио-станицу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 11. 2013.

Аутор: М. Т. К. Извор: Вечерње новости

Тражили дрогу, па угасили радио-станицу

Оперативци полиције, Управе за борбу против организованог криминала, јуче око 17.30 ушли су у просторије Покрета „Двери“ и радио-станице „Снага народа“, у Вишеградској улици.

 

Том приликом претресли су два стана која користе чланови ове организације, после чега су запленили опрему интернет радио станице, која је радила свега 32 сата.

Функционери „Двери“ оштро су осудили акцију полиције и оптужили власт за гушење слободе медија. Да би могла по хитном поступку да уђе у просторије радио-станице, полиција је имала налог за претрес због наркотика.

Тек када су ушли у стан, добили су други налог, по коме су прекинули програм, искључили струју и запленили неколико рачунара прича Срђан Ного, члан старешинства Покрета „Двери“.

Представницима седме силе обратио се и новинар Марко Јанковић, који је у среду и четвртак водио програм.

Он каже да се ни по једном основу не осећа кривим, јер према његовим речима, за интернет радио станицу не треба никаква дозвола од РРА.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

01.11.

2013.

anonymousRS [нерегистровани] у 23:55

Re:

Gospodine Popoviću,
Radio je zatvoren jer je emitovao na FM bandu na frekvenciji 87,5 MHz a to je ono što sada Dveri izbEgavaju da saopšte i koriste termin Internet radio. Pogledajte snimke ekrana sa FB stranice ovog radija:

http://www.dodaj.rs/?o/wc/4Se4ZxpG/snaga1.jpg

http://www.dodaj.rs/?o/OM/1us9i19C/snaga2.jpg

Одговори
пет

01.11.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 10:30

Zabrana internet emitovanja iz drugih razloga

Prema clanu 11. sav 2. azeceg Zakona o radiodifuziji, emitovanje programa putem globalne informatičke mreže (Internet webcasting) ne podleže obavezi pribavljanja dozvole, ali se odredbe ovog zakona primenjuju na sadržaj programa.

Da se oprema za prenos (emitovanje) zvucnog, audio putem globalne mreze "Internet" smatra internet radio-stanicom bice propisano, valjda, novim Zakonom o elektronskim medijima i/ili najavljenim izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси