Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарки РТВ награда у Сарајеву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2013.

Извор: Танјуг, РТВ

Новинарки РТВ награда у Сарајеву

Награда Медијакулт припала је Ивани Петровић за филм "Галеб над Миљацком", саопштио је данас Завод за културу Војводине.

 

То је резултат конкурса у оквиру пројекта "Медијско моделовање културног идентитета Војводине", чији је циљ да афирмише и подржи креативно ТВ стваралаштво у области културе, унапреди сарадњу Завода са медијским кућама у Војводини и допринесе унапређењу интеркултуралне комуникације.

На конкурс је приспело више од 40 документарних телевизијских емисија са темом из културе. Стручни жири је радио у саставу: председник Карољ Вичек и чланови Александра Ђурић-Боснић и Динко Грухоњић, а координатор је била Слободанка Репић.

Међу радовима су се издвојили документарни филм о Друштвеном центру, затим "Толеранција није страна реч", као и неколико квалитетних портрета о уметницима. Одлука о победнику донета је једногласно.

"Ивана Петровић је искористила гостовање и успех Српског народног позоришта из Новог Сада у Сарајеву, на фестивалу МЕСС, да презентује свој ауторски став према култури и времену у којем живимо. Она са чуђењем посматра креативан рад и своје дивљење и доживљај стваралачког чина успешно преноси и на нас, који слушамо и гледамо њене зналачке коментаре", саопштио је председник жирија Вичек.

Награда "Медијакулт" - диплома и новчани износ од 100.000 динара биће свечано уручена 20. новембра у Заводу за културу Војводине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси