Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мишчевић: Медијски закони нису услов за отварање преговора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2013.

Извор: Танјуг

Мишчевић: Медијски закони нису услов за отварање преговора

Доношење медијских закона неће бити услов за отварање преговора са Европском унијом, али ће бити важно мерило у току реформи, изјавила је шефица тима Владе Србије за вођење преговора о приступању Србије Европској унији Тања Мишчевић.

Она је за Радио Суботицу изјавила да се у последњем извештају Европске комисије тражи доношење медијских закона у складу са европским стандардима "на чему је министар (културе Иван) Тасовац одмах кренуо да ради".

„Када будемо разговарали о медијским слободама, сигурно ће и то бити мерило за стање људских права”, рекла је Мишчевић.

Када је реч о лажним азилантима из Србије који се пријављују у земљама Европске уније, она је констатовала да је Србија успела да број таквих лица буде мањи у већини европских земаља него протекле године, осим у случају Немачке, где је до септембра забележено око 1.600 захтева за азил.

„То је озбиљан проблем који морамо решавати са немачком страном и ми упорно предлажемо да Србију прогласе сигурном земљом, што би демотивисало тражиоце азила”, истакла је Мишчевић.

Она је навела да ће се питања лажних азиланата, нелегалних миграција и трговине људима „стално надвијати над нашим преговорима са ЕУ” и да ће Србија бити оцењивана како решавамо проблеме.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

01.11.

2013.

Jadranka Nicin [нерегистровани] у 19:18

Ko to misli da smo polusvesna masa, bez mozga?

Ako donosenje medijskih zakona NECE biti uslov za otvaranje pregovora sa EU (misli se, pretpostavljam, na vremensku granicu), vec njihovo uskladjivanje sa evrpskim standardima, sto je onda Vlada smenila pomocnika ministra za informisanje Dragana Kolarevica, kada su i on, i timovi radili upravo na tome, shodno ZAHTEVIMA te iste Vlade (a ne prema sopstvenim)?!?

Sta to Tasovac bolje odradjuje pomenuti posao spram svog prethodnika?
Gde su sada udruzenja novinara da podignu glas kako se i DALJE prolongira vreme donosenja seta zakona u ovoj oblasti ?!

Jadna je zemlja u kojoj vlast utvrdi da su joj koceve pod tockove razvoja ubacivali niko drugi do kultura i sport...jer da ne bi toga ko zna gde bi vec Srbija po razvijenosti bila?!
Da nije smesno, bilo bi tuzno!...

I o kakvim medijskim slobodama u EU prica gospodja Miscevic? Pa nismo ni mi rasli na drvecu, najmanje toga ima u toj istoj EU, ali i sire...pise se i radi po diktatu vrhuske - svi isto, pod konac (razlika je najvise u interpunkciji) a komentari koji su u suprotnosti sa onim sto Glava kuce kaze, NIKADA ne ugledaju svetlost dana! Ko smatra da govorim pogresno neka me razuveri cinjenicama.

A tek pitanje ljudskih prava?! Po svemu sudeci u EU se to svodi (pod MUST) na promenu svesti vecine zivlja u Srbiji i stavljanju znaka jednakosti izmedju "parade" gladnih i parade PONOSNIH.
Zaista, ko to misli da smo polusvesna masa, bez mozga, u najmanju ruku amebe, pa mogu da nas farbaju bez 'ic boje?...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси