Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политичка бура због интернета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2013.

Аутор: Ј. Стојковић Извор: Вечерње новости

Политичка бура због интернета

Портал "Град политичких лопова" додатно закомпликовао збивања на локалној политичкој сцени. Полиција покренула истрагу, али још не успева да идентификује ауторе сајта.

 

Интернет је постао главно средство за политичка препуцавања у граду под Пржаром, па је и полиција укључена у идентификовање оних који стоје иза сајта који се раније звао „Извори, Врање 2012“, а данас узбуњује локалне духове под називом „Град политичких лопова“.

С обзиром на то да је „оштрица“ овог портала тренутно уперена ка свима који су се на неки начин замерили Градском одбору Српске напредне странке, чаршијом навелико колају приче да иза свега стоји потпредседник овдашњих напредњака Срђан Милошевић.

- Ја на рачунару користим само основне ствари, чуо сам из више извора да ја уређујем тај сајт, што је апсурдно, па стојим на располагању истражним органима, да слободно прегледају све моје компјутере - каже Милошевић.

Иначе, после најновијих неспоразума међу врањским напредњацима, на мети аутора сајта нашли су се председник скупштине града и „непожељни“ председник ГО СНС, Дејан Тричковић, за којег се тврди да крије масовне гробнице паса, те једна од потпредседница, Бојана Величков, којој се приписује емотивна веза са градоначелником Зораном Антићем из СПС... Они, међутим, нису једини на мети портала.

- Ја сам, као директор регионалне телевизије, поднео пријаву против Зорана Величковића, радника телевизије, због оптужби да сам крао миксете. Уколико се докаже да то није тачно, поднећу пријаву против НН лица, због изношења неистина - објашњава Величковић, док Слађан Велиновић, начелник полиције у Врању, потврђује да је, после неколико пријава да поменути сајт угрожава људе, покренута истрага.

Истовремено, стручњаци за електронске комуникације објашњавају да у овом случају није лако ући у траг ауторима сајта. Како нам је објашњено из једне специјализоване компаније чије је седиште у Нишу, портал је направљен на платформи са које свако може покренути блог остављајући само неку интернет адресу. Зато се само судским путем, односно ако постоји правни документ, могу добити подаци на основу којих би се утврдило са којих се рачунара приступа сајту...

У међувремену - као вид одговора на прозивке са презентације „Врање, град политичких лопова“ - интернетом су почели да круже снимци поменутог потпредседника напредњака, на којима се он пејоративно изражава и критикује рад полиције.

- Знам ко стоји иза тога и знам када је снимак начињен, јер сам тада био испровоциран. Ипак, нећу реаговати и нећу пријављивати случај полицији јер немам поверење у врх ПУ у Врању, зато што раде против Српске напредне странке - закључује Срђан Милошевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси