Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Привилеговани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2009.

Извор: Курир

Привилеговани


Радио-телевизија Б92 у децембру прошле године од НИС добила 300.000 €, ВеранМатић тврди да је реч о спонзорском уговору

БЕОГРАД - Медијска кућа Б92 добила је прошлог децембра фантастичних 300.000 евра од Нафтне индустрије Србије, сазнаје Курир. Иако је познато да је НИС већ сарађивао с том кућом, њихова кооперација раније је била заснована на уговорима о спонзорству.

Тадашњи генерални директор НИС Милош Сарамандић није желео да потврди наша сазнања, али ни да их демантује.

- Ни досад се са мном нисте консултовали када сте писали текстове о НИС, па не бих ни сада ништа коментарисао, да не буде забуне. Обратите се званичном менаџменту НИС па ћете добити одговор - рекао је Сарамандић за Курир.

Члан УО НИС Даница Драшковић, која је на то место именована у априлу, о поклону телевизији Б92 не зна ништа. Међутим, она додаје да нема разлога за сумњу да је наша информација тачна.

- Верујем у све те информације, јер знам да су се донације уручивале и развлачиле као Алајбегова слама, коме год је требало! - истиче Драшковићева.

Члан УО НИС из ДС Душан Елезовић такође није могао да нам прокоментарише информацију о донацији. Он подсећа да у то време није био члан УО, па му детаљи из поменутог периода нису познати. С друге стране, у Министарству за рударство и енергетику потврђују да компанија НИС има склопљен уговор са Б92, сачињен крајем прошле године.

- За оперативне одлуке задужен је менаџмент НИС. Уговор јесте закључен с том телевизијом, али није нам познато на који временски период и на који износ. Вероватно је реч о спонзорском уговору. Као председник Скупштине НИС министар Петар Шкундрић није упознат с тим. Сходно функцији, њему је позната стратегијаи развој компаније, али је уговор закључио менаџмент - наводе у том министарству.

Директор и главни и одговорни уредник РТВ Б92 Веран Матић негира да им је НИС поклонио 300.000 евра.

- Никаквих 300.000 евра нисмо добили. Једино је могуће да је наш маркетинг склопио с њима уговор, попут оних који се крајем сваке године склапају с разним фирмама - каже Матић. У маркетингу Б92 кажу да с компанијом НИС сарађују годинама и потврђују да је прошлог децембра "преговаран уговор за текућу годину".

- Донација од НИС није било, једино имамо спонзорски уговор за "Националну географију" и Би-Би-Сијеве програме. Од јануара до марта НИС је пратио емисију "Стање нације" и Спортски преглед, а раније "Стање на путевима". Не можемо да обелоданимо колика је вредност уговора, јер то представља пословну тајну - кажу у маркетингу Б92.

Антрфиле : НИС: Није било донације

У прес служби Нафтне индустрије Србије демантовали су да су телевизији Б92 поклонили 300.000 евра. - Донације за Б92 није било - тврде у НИС, не желећи да нам објасне по ком основу је донета одлука да баш Б92 буде спонзорисан.

Е. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси