Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић ми је био као породица!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2013.

Аутор: С. Ђ. Извор: Ало!

Тијанић ми је био као породица!

Изненадна смрт првог човека РТСа дубоко је потресла Дејана Пантелића популарног водитеља ТВ квизова који се након дуже паузе због тешке болести спремао за поновно појављивање на малим екранима, управо у сарадњи са Александром Тијанићем.

У разговору за „Ало!“ Пантелић искрено признаје да му је дугогодишње пријатељство са Тијанићем много помогло да се избори са опаком болешћу, али да поред неизмерне туге коју осећа због смрти човека којег је сматрао породицом, истовремено осећа и част што га је познавао.

Изузетно ми је тешко да у овом тренутку говорим о човеку који ми је шест година, колико сам на РТСу, увек био подршка. Александар Тијанић ме је лично позвао да пређем на националну телевизију и то је за мене била велика част - каже Пантелић, некадашњи водитељ емисија „Бинго“ и „Високи напон“ емитованих на РТСу.

Он истиче да је Тијанићеву величину и невероватну подршку посебно доживео последњих годину и нешто дана, откако се разболео.

Звао ме је телофоном с времена на време док сам био на лечењу у Немачкој, 2.000 километара далеко од своје земље и породице, а када се за вас интересује први човек фи рме који брине о неколико хиљада запослених то није мала ствар.

Знате да нисте сами, да нисте отписани нити одбачени. Сматрао сам га члан о м свој е породице, а и он је мене исто. Саосећали смо један са другим и доста разговарили о здравственим проблемима са којима смо се обојица борили, али то је интима која ће заувек остати у мени - присећа се Пантелић тешких тренутака са лечења на чувеној клиници „Малтешких витезова“ у немачком Фленсбургу. Пре сопствене борбе за живот, Дејан је сазнао и да су му деца оболелела од дијабетеса, од чега је боловао и први човек РТСа. Тијанић је, према незваничним информацијама сем дијабетеса имао и срчаних проблема. Од дугогодишње сарадње са Тијанићем памтиће, како истиче за „Ало!“, сваки колегијум који су заједно одржали.

Требало је ових дана да се видимо и причамо о мом повратку на екран. Неизмерно ми је тешко због његове смрти, али сам са друге стране пресрећан што сам имао част да радим са човеком који је истински знао шта значи ТВ, а сумњам да че се такав човек ускоро појавити - закључио је Пантелић.

Никола Мирков в. д. генералног директора РТС

Управни одбор РТСа одлучио је, уз консултације са колегијумом куће да за вршиоца дужности генералног директора јавног сервиса изабере директора ТВ Београд Николу Миркова, једног од најближих сарадника Александра Тијанића. У саопштењу се наводи да је УО РТС имао част да сарађује са Тијанићем у настојању да се РТС преобрази из државне РТВ у јавни сервис европске Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси