Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изрази саучешћа поводом Тијанићеве смрти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2013.

Извор: РТС

Изрази саучешћа поводом Тијанићеве смрти

Поводом смрти генералног директора РТС-а Александра Тијанића, телеграме саучешћа упутили су највиши државни званичници, бројне личности и новинарска удружења.

Председник српског парламента Небојша Стефановић је у име Скупштине и у своје лично име породици и запосленима на РТС-у изразио саучешће поводом смрти Александра Тијанића.

"Александар Тијанић био је великан бритког пера, сведок и хроничар једне епохе. Његов одлазак је велики губитак за српско новинарство", истакао је Стефановић.

Премијер Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа породици генералног директора Радио-телевизије Србије Александра Тијанића.

"У име Владе Србије примите изразе најдубљег саучешћа. Александар Тијанић остаће запамћен као један од најбољих српских новинара и важан и утицајан сведок српске и југословенске историје у последње четири деценије", наводи се у телеграму саучешћа премијера.

Саучешће је изразио и први потпредседник Владе Александар Вучић, у своје име и у име Српске напредне странке.

У телеграму саучешћа колега из "Новог магазина" и Надежде Гаће, каже се да је Александар Тијанић током дуге и плодне каријере исписао неке од најбољих страница новинарства у Србији. До последњег тренутка борио се и за што бољи РТС и што бољи статус Јавног сервиса.

Саучешће је изразио и истакнути југословенски новинар и директор Ал Џазире Балканс Горан Милић.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић навео је у телеграму саучешћа да је смрћу Александра Тијанића Јавни сервис изгубио најјачег заштитника, а српско новинарство аутора признатог ван својих граница.

"Александар Тијанић је новинар којег су читаоци и гледаоци широм бивше Југославије знали и поштовали, а моћници га се бојали. Штета која је његовим прераним одласком задесила српско новинарство једнака је разорном земљотресу", рекао је Брајовић.

Председник ДС-а Драган Ђилас изразио је саучешће породици Александра Тијанића и свим запосленима у Јавном сервису. Александар Тијанић је био храбар човек који се до последњег дана борио за оно у шта је веровао, навео је Ђилас.

Саучешће је упутио и почасни председник ДС-а Борис Тадић. 

Мирјана Бобић написала је на свом Твитер налогу да јој је "неописиво жао и да је шоку због изненадне смрти Тијанића.

"Александар Тијанић и остати равнодушан нису спојиве ствари. Увек. И сада. Јер је био неко. Сада је друго небитно. Слава му", написала је Бојана Лекић на Твитеру.

Изразе саучешћа путем друштвене мреже упутио је и посланик Вук Јеремић. 

Медији у региону о смрти Александра Тијанића

Вест о смрти Александра Тијанића пренели су и медији у региону.

На насловној страни портала Јутарњег листа објављена је вест о Тијанићевој смрти, а уз вест стављен је и видео-снимак са његовог гостовања у емисији ХРТ-а "Недјељом у два".

Вест о смрти генералног директора РТС-а и познатог новинара пренео је хрватски портал Индекс, као и сајт Вечерњег листа. Вест заузима једно од централних места и на порталу Дневног аваза.

Поред хрватских медија, о смрти Александра Тијанића писали су и медији у Црној Гори.

Портал подгоричких Вијести такође је објавио на насловној страни да је Тијанић преминуо. У биографском тексту истиче се да је Тијанић учествовао и у формирању програмских шема неколико црногорских телевизија, укључујући и РТЦГ. Вест је објавио и лист Побједа.

О смрти Александра Тијанића писали су и медији у Босни и Херцеговини - "Ослобођење" и "Независне новине".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси